Contact

Planner

Een werkdag als planner Benelux

Als planner Benelux zorg je voor een optimale ritplanning voor de chauffeurs van Sanders|Fritom. Jij wordt enthousiast van een goede planning in elkaar puzzelen en helpt de chauffeurs ook als ze onderweg problemen hebben met de planning. De ene week begin ’s ochtends en de andere week ’s middags met werken. Je werkdag ziet er zo uit:

07:00 – Als je aankomt op kantoor is het nog lekker rustig. Samen met je collega planner pak je een bak koffie en start je direct je computer op. Je kijkt of er chauffeurs onderweg zijn die jullie hulp nodig hebben. Daarna neem je contact op met een aantal chauffeurs en helpt ze uit de brand. Bovendien heb je ook doorgekregen dat er een aantal klanten niet aanwezig waren, waardoor chauffeurs de lading niet konden lossen. Je contacteert de klant en maakt een nieuwe losafspraak met ze. Door jou loopt de hele planning voor alle partijen weer op rolletjes!

08:00 – Daarna begin je met het maken van afhaalplanningen. Je hebt een lijst met afhaalzendingen die dezelfde dag binnen komen en die door de chauffeurs moeten worden afgehaald. Het is altijd een puzzel om de meest efficiënte planning te maken. Soms overleg je even met je collega planner over een bepaalde zending. Jullie werken veel samen en samen komen jullie er altijd uit!

10:00 – De hele dag door melden klanten orders aan, dit gaat door tot ongeveer 6 uur ‘s avonds. Deze orders komen allemaal in een lijst te staan. Uiteindelijk aan jou de taak om als planner hier een goede planning van te maken.

17:00 – Rond 5 uur is het tijd om naar huis te gaan. De andere 2 planners die ‘s middags zijn begonnen, gaan nog door tot een uur of 10 en zorgen er ‘s avonds voor dat de planning voor de volgende dag wordt gemaakt. Tijdens het maken van deze planning houd je rekening met waar de zendingen naartoe moeten. De bestemmingen die het verst weg liggen worden als eerste ingepland. Als ze rond 10 uur ’s avonds naar huis gaan, ligt er weer een mooie planning voor alle 80 à 90 chauffeurs klaar.

Heb je vragen over deze functie?

Neem contact op met Vivian van Rossum

+31 (0)413 224 426
vivian.van.rossum@sandersfritom.nl