Contact

Albert van Tilburg

Chauffeur

Wat maakt Albert zo’n nachtbeest?

Inmiddels werkt Albert alweer 10 jaar bij Sanders|Fritom. Hij begon als dag chauffeur, maar maakte al snel de switch naar de nacht, omdat hij daar meer plezier in had. “Dankzij de vele mogelijkheden die Sanders|Fritom te bieden heeft kon ik gemakkelijk deze switch maken,” zegt Albert.

‘s Avonds rond een uur of half 6 is Albert in Uden. We zochten Albert op en hij was al druk met het begroeten van zijn collega’s en met hen een praatje aan het maken. “Eerst even gezellig met mijn collega’s een bakje koffie doen en natuurlijk een geintje op zijn tijd hoort erbij, roept Albert”. Iedereen is weer bijgepraat en Albert begint aan zijn werknacht. Hij stapt zijn vrachtwagen in en rijdt naar zijn eerste adres om daar de trailer om te koppelen. Een paar adressen verder en we nemen even pauze. “Ook heb ik in de nacht altijd contact met anderen. Even stoppen bij het tankstation, bakkie koffie met de andere chauffeurs en hop weer op de vrachtwagen.”

“Ik geniet van de vrijheid in de nacht”

Als we aan Albert vragen welke werkdag hij nooit meer vergeet bij Sanders|Fritom verschijnt er een brede lach op zijn gezicht: “Ja dat was me een dag hoor. Ik was pas net een klein half jaartje werkzaam bij Sanders|Fritom toen ik een grote (bijna onmogelijke) rit in Limburg kreeg. Dat was flink aanpoten die dag. Ik heb toen zo hard mijn best gedaan om alle adressen te halen. Eindelijk met het zweet op mijn voorhoofd de planning trots opgebeld dat ik alle adressen weg heb gewerkt. “Superhard gewerkt, top gedaan” kreeg ik hard lachend van de andere kant te horen. We hebben je hele tijd gevolgd, want dit hadden we nooit verwacht, maar je liep ook gewoon nog eens 10 minuten voor op onze planning”. Nou wat hebben we uiteindelijk hard gelachen met z’n alle, maar stiekem doet het mij ook wel goed hoor. Dat compliment die je dan krijgt geeft zeker een erg goed gevoel. Maar eigenlijk gewoon iedere dag weer dat berichtje op mijn boardcomputer met “Top, goed gewerkt” geeft een goed gevoel.”

Toen we Albert vroegen of het niet vermoeiend was om in de nacht te werken, schudde hij zijn hoofd overtuigend nee. “Ik ben zelf niet zo’n ochtendmens, dus werken in de nacht is voor mij heel fijn. Ik heb dus geen last meer van mijn wekker die ’s ochtends afgaat.” Voordat Albert bij Sanders|Fritom in dienst kwam, zat hij al bijna 14 jaar in het chauffeurs vak, maar had voorheen nog nooit nachtwerk gedaan. “Dat vind ik juist het leuke aan mijn werk: nieuwe uitdagingen zijn mogelijk bij Sanders|Fritom. Het is lekker rustig in de nacht, waardoor ik nooit last heb van files, heerlijk toch! Daarnaast kan ik in principe mijn eigen planning maken. Ik ken mijn route goed, dus weet hoe laat ik waar ben en hoe laat ik terug ben.”

Als we vragen aan Albert of iedereen geschikt is om in de nacht te rijden, glimlacht hij. “Als het nachtleven je trekt, heb je het allermooiste werk dat er is. Daarnaast is het ook gemakkelijk te combineren met het privéleven. Ik probeer gewoon in het weekend met mijn vrienden af te spreken om een biertje te drinken en daarnaast heb ik één vrijdag per maand vrij om deze avond ook af en toe iets leuks te doen.”

 

Heb je vragen over Sanders|Fritom?

Neem contact op met Pim Hoefnagel

+31 (0) 413 - 224 410
pz@sandersfritom.nl