Contact

Dejan Bisschops

Chauffeur

Van BBL’er naar CE Chauffeur: Het Succesverhaal van Dejan

De begeleiding die Dejan heeft ontvangen tijdens zijn tijd bij Sanders|Fritom, heeft hij als zeer positief ervaren. Hij benadrukt dat hij altijd bij iedereen terecht kan, of het nu bij de planning, HR of het Crossdock is.

In het Brabantse Mill, woont de 20-jarige Dejan Bisschops, een jongeman met een passie voor (vracht) auto’s en vissen. Geboren in het nabijgelegen Boxmeer, heeft Dejan zijn hele leven in Mill gewoond, samen met zijn ouders, zijn 17-jarige broertje en de hond.

Maar wie is Dejan eigenlijk, en hoe heeft hij zijn weg gevonden naar zijn huidige carrière als CE chauffeur bij Sanders|Fritom?

Zijn verhaal begint met zijn opleidingstraject. Dejan begon met de opleiding ‘ Helpende Zorg en Welzijn’, hoewel hij deze uiteindelijk niet voltooide. Het was duidelijk dat zijn interesse ergens anders lag. Hij besloot zich in te schrijven voor een opleiding tot Chauffeur Wegvervoer, deze keer in Venlo. Het duurde twee jaar, maar Dejan wist het traject te verkorten tot slechts anderhalf jaar dankzij zijn eerdere afgeronde opleiding.

Tijdens zijn opleiding volgde Dejan een BBL-traject, waarbij hij vier dagen in de week bij Sanders|Fritom aan het werk was en een dag in de week op school. Hij begon in het crossdock, waar hij zich bezighield met laden en lossen van vrachtwagens, zendingen voorbereiden, douchewanden sorteren en opruimen/schoonmaken. Naast deze taken, heeft hij ook drie maanden als rangeerchauffeur gewerkt vanwege ziektevervanging. Vervolgens behaalde hij zijn rijbewijzen + code 95 en begon hij zijn loopbaan als chauffeur. Zodra Dejan zijn opleiding had afgerond, trad hij meteen in dienst bij Sanders|Fritom.

De begeleiding die Dejan heeft ontvangen tijdens zijn tijd bij Sanders|Fritom, heeft hij als zeer positief ervaren. Hij benadrukt dat hij altijd bij iedereen terecht kan, of het nu bij de planning, HR of het Crossdock is. Hij kon altijd zijn mentorchauffeur bellen of appen, wat hem een gevoel van ondersteuning gaf, zowel tijdens zijn BBL-traject als daarna.

Als chauffeur heeft Dejan de verantwoordelijkheid om zendingen netjes en op tijd bij klanten af te leveren. Hij benadrukt het belang van verantwoordelijkheid, vooral op de weg met alle andere bestuurders om zich heen.

Een typische werkdag voor Dejan begint met het klaarmaken van zijn vrachtwagen en het controleren van de lading. Vervolgens geniet hij van een kopje koffie en maakt hij een praatje met zijn collega’s. Zijn vaste regio omvat de Bollenstreek en Noord/Zuid-Holland. Na afloop haalt hij vaak goederen op in Den Bosch of Oss, voordat hij terugkeert naar Uden.

De leuke dingen aan zijn werk zijn voor Dejan de combinatie van onderweg zijn en klantencontact. Hij komt vaak bij dezelfde klanten, wat betekent dat er tijd is voor gezelligheid en een kopje koffie. Het rijden in België en het omgaan met ongeduldige en soms wat asociale weggebruikers, vindt hij wat minder.

Dejan staat echter niet snel achterover en ziet zijn werk eerder als een uitdaging. Soms zijn adressen niet de makkelijkste, maar hij doet er alles aan om zijn vracht op de juiste bestemming te krijgen.

En de toekomst dan? Dejan ziet zichzelf nog voor een lange tijd werkzaam bij Sanders|Fritom, zijn vaste route behouden en zijn LZV-certificaat te behalen. Hij benadrukt dat hij de goede sfeer binnen het bedrijf waardeert, zowel bij de chauffeurs onderling als met de planning, het kantoor en het Crossdock.

“Altijd gezellig hier, de sfeer is goed en het is gewoon mooi werk, vind het hartstikke leuk om te doen!”

‘’Je moet er toch samen iets van maken!’’

Hoogtepunten van de afgelopen jaren voor Dejan zijn onder meer het behalen van zijn rijbewijzen, het succesvol afronden van zijn opleiding en het krijgen van een vaste vrachtwagen met een nieuwe trailer en een vaste route.

Tot slot, deelt Dejan zijn enthousiasme voor zijn werk en de goede sfeer bij Sanders|Fritom.

‘’Altijd gezellig hier, de sfeer is goed en het is gewoon mooi werk, vind het hartstikke leuk om te doen!’’

Heb je vragen over Sanders|Fritom?

Neem contact op met Pim Hoefnagel

+31 (0) 413 - 224 410
pz@sandersfritom.nl