Contact

Riny van den Akker

Teamleider Crossdock

Teamleider Crossdock Riny aan het woord!

“Een van de grote uitdagingen is het proces steeds blijven verbeteren voor het bedrijf en de personeelsleden.”

Riny van den Akker is 54 jaar oud en woont in Best, getrouwd en heeft 2 kinderen. Elke dag komt hij met veel plezier naar het werk. Voordat Riny bij Sanders|Fritom kwam werken heeft hij LTS gevolgd en een diploma timmerman en metselaar behaald. En daarnaast hield hij zich bezig met diverse cursussen. Na zijn school is hij gestart met werken bij een meubelfabriek in Oirschot. Daar heeft hij 23 jaar gewerkt en verschillende cursussen en trainingen gevolgd. In deze jaren is hij gegroeid van medewerker tot leidinggevende.

En nu? Nu werkt Riny al 14 jaar bij het prachtige familiebedrijf Sanders|Fritom! Riny is begonnen als voorman en is hij doorgegroeid naar Teamleider Crossdock. Riny beschrijft zijn werkzaamheden als volgt: Het crossdockpersoneel aansturen, planningen maken, veel contact met met andere afdelingen, schades beoordelen en bespreken hoe te voorkomen, verzuimgevallen begeleiden. Daarnaast begeleidt Riny ook BBL’ers en voert hij sollicitatiegesprekken met mogelijk nieuwe collega’s . Een combinatie van veel verschillende werkzaamheden dus! En volgens Riny maakt dát het werken zo leuk.

Op het crossdock zijn de voornaamste werkzaamheden het laden en lossen van de vrachtwagens. Dit houdt in dat Riny en zijn team zich bezig houden met de goederen op de juiste postcode te zetten en op de juiste volgorde te laden en vast te zetten. Het crossdock team bestaat momenteel uit 1 teamleider, 5 meewerkend voormannen, 3 assistent voormannen, 3 BBL’ers, 26 medewerkers, 6 uitzendkrachten en 17 oproepkrachten. Een groot en gezellig team!

Veel communicatie tussen medewerkers is bij Sanders|Fritom heel normaal en zeer belangrijk. Riny geeft aan veel contact te hebben met verschillende medewerkers op verschillende afdelingen om alles te bespreken. En dat maakt het werk ook leuk. Volgens Riny is een werkdag bij Sanders|Fritom elke dag anders.

Werkdagen en tijden zijn altijd anders. Dag en nacht wordt er gewerkt op het crossdock. Je moet je gezicht overal laten zien. Meestal werk ik overdag omdat ik dan het beste kan communiceren met andere afdelingen, maar je ziet me ook s’morgens vroeg en s’avonds laat.

En wat het werken zo leuk maakt zijn de uitdagingen! Uiteraard zijn er voor Riny, ook na 14 jaar, nog steeds uitdagingen. De grootste waar we nu mee bezig zijn is om alle goederen in en uit te scannen, dit willen we in januari helemaal voor elkaar hebben. Een andere belangrijke uitdaging , die elke dag weer terug komt is om alles op tijd te leveren bij de klant, we krijgen steeds meer tijdsleveringen. Als teamleider van crossdock is Riny ook verantwoordelijk voor het personeel, wat tegenwoordig ook als uitdaging wordt gezien door de huidige arbeidsmarkt. Een tekort aan personeel wil Riny voorkomen, zodat de werkdruk goed gewaarborgd kan worden en niet te hoog wordt.

“Een andere uitdaging is het proces steeds blijven verbeteren voor het bedrijf en de personeelsleden.”

Als teamleider wil Riny het beste voor zijn collega’s. Zij kunnen dan ook altijd op hem rekenen. Collega’s kunnen verwachten dat er eerlijk gecommuniceerd wordt, afspraken worden nagekomen en dat alle collega’s zich voor elkaar inzetten. En dat allemaal op een prettige manier.

En je weet het, werken bij Sanders is elke dag weer anders!

Heb je vragen over Sanders|Fritom?

Neem contact op met Pim Hoefnagel

+31 (0) 413 - 224 410
pz@sandersfritom.nl