Contact

Erwin

Rangeerchauffeur

Erwin maakte de switch van chauffeur naar rangeerder

Erwin begon bij Sanders|Fritom als vrachtwagenchauffeur in de distributie, maar maakte een carrièreswitch en is nu rangeerder. En dat bevalt hem uitstekend.

We treffen Erwin rijdend in een vrachtwagen aan. Niet helemaal wat we verwachtten van een voormalig chauffeur… Als we dat tegen hem zeggen legt hij uit dat hij als rangeerder ook dagelijks in vrachtwagens rijdt. “Alleen dan heel korte stukjes. Precies wat voor mij.”

“Ik krijg de kans om in alle vrachtwagens van iedereen hier rond te rijden.”

Als rangeerder komen zijn kwaliteiten veel beter tot hun recht. Toen hij als vrachtwagenchauffeur rondreed in woonwijken had hij het niet helemaal naar zijn zin. “Gelukkig is er bij Sanders|Fritom veel mogelijk en kon ik overstappen naar een functie die me beter lag,” vertelt Erwin tevreden. Hij zorgt er nu voor dat vrachtwagens op de juiste plek op het terrein staan, zodat chauffeurs ’s ochtends snel op pad kunnen. “Met mijn werk doe ik chauffeurs echt een plezier; dat geeft voldoening.” Erwin ontvangt dan ook regelmatig een compliment van een tevreden collega: “wat fijn dat de wagen alvast gekoppeld klaarstaat.”

Vrijdag is Erwins favoriete werkdag: “Dan is iedereen altijd extra vrolijk.” Hij gaat dan vaak na werktijd met de crossdock, laadploeg- en rangeermedewerkers nog wat eten en drinken. “Altijd heel gezellig.” Wat Erwin het leukst vindt aan zijn vak? “Ik krijg de kans om in alle vrachtwagens van iedereen hier rond te rijden. Oude wagens, nieuwe wagens, ik zie ze allemaal vanbinnen. Vooral de nieuwe wagens vind ik toch wel erg mooi. Je zit dan als een van de eersten in zo’n wagen, dat is gaaf.”

Heb je vragen over Sanders|Fritom?

Neem contact op met Pim Hoefnagel

+31 (0) 413 - 224 410
pz@sandersfritom.nl