Contact

Jelmer

Planning

Planner Jelmer kent iedereen

De afdeling Planning Benelux waar Jelmer werkt, maakt de ritplanningen voor 80 à 90 ritten. “Dat betekent dus ook dat je 80 à 90 routes uit je hoofd moet kennen voor de afhaalplanning. Ook moeten we weten welke chauffeur bij welke route hoort,” zegt hij.

We treffen Jelmer aan achter zijn computer. “Het is hectisch vandaag,” vertelt hij. “Er komen veel orderaanmeldingen binnen. Deze wil ik vandaag nog allemaal in het systeem hebben verwerkt, want dan worden de pallets morgen bezorgd bij de klant.” Volgens Jelmer is het niet elke dag zo hectisch: “De ene dag komen er meer orderaanmeldingen binnen dan de andere dag.”

“We houden elkaar scherp.”

Jelmer heeft ook een bijbaan gehad bij Sanders|Fritom, maar kwam binnen als stagiair. “Vlak voordat ik aan mijn stage elders zou beginnen, werd deze afgezegd. Ik stuitte op Sanders|Fritom. Zij wilden mij wel helpen aan een stageplek!” Voor zijn stage en bijbaan heeft Jelmer op verschillende afdelingen van Sanders|Fritom gewerkt. “Dat is heel handig, daardoor ken ik hier bijna iedereen!”

Inmiddels is hij fulltime aan de slag als planner Benelux. “Het werk dat ik nu doe vind ik het allerleukst,” zegt hij met overtuiging. “We werken op de planningsafdeling in twee duo-teams en we wisselen elkaar wekelijks af qua werkzaamheden. De ene week begeleid ik overdag samen met mijn collega vooral chauffeurs die hulp nodig hebben. De andere week maken wij ’s avonds de ritplanningen voor de volgende dag. Dat is een leuke puzzel doordat we zoveel verschillende klanten hebben in de Benelux.”

Wat Jelmer het allerleukst vindt aan zijn functie? “Elke dag is afwisselend. Je weet nooit voor welke uitdagingen je komt te staan, dat houdt het spannend.” Daarnaast vindt hij een goede werksfeer erg belangrijk. “Het team waar ik nu in werk is jong en we houden elkaar allemaal scherp. We proberen elkaar echt beter te maken.” Ook is er altijd ruimte voor gezelligheid en is er regelmatig een uitje. Vanuit Sanders|Fritom wordt er van alles georganiseerd evenals vanuit de Fritom Group. Het is ontzettend leuk om je collega’s van de andere Fritom bedrijven ook eens te zien tijdens deze uitjes.”

Heb je vragen over Sanders|Fritom?

Neem contact op met Vivian van Rossum

+31 (0)413 224 426
vivian.van.rossum@sandersfritom.nl