Contact

Sander van den Broek

Chauffeur

Mentorchauffeur Sander aan ’t woord

“We zijn een echt familiebedrijf, als het moet staan we voor elkaar klaar."

Sander van den Broek is gelukkig getrouwd met Irene. Samen met hun zoon Mika en hond Driekkus wonen zij in Mill. In zijn vrije tijd kijkt Sander graag naar Formule 1. Hij heeft een MAVO en een MEAO diploma behaald. Na zijn opleiding moest hij in militaire dienst en is daar op kantoor gaan werken. Helaas bleek kantoor niks voor hem te zijn en is hij achter het stuur gegaan. Voor Sanders|Fritom eigenlijk niet ‘helaas’ maar juist heel fijn dat hij achter het stuur gekropen is.

Sander heeft bij diverse bedrijven gewerkt. Na een aantal verschillende werkomgevingen heeft hij 9 jaar bouwmaterialen bezorgd en uiteindelijk mochten wij kennis met hem maken bij Sanders|Fritom.

In juni 2023 is Sander 6 jaar werkzaam bij Sanders|Fritom. 3,5 jaar geleden is hij mentor chauffeur geworden. In een korte tijd heeft Sander dus veel doorgroeimogelijkheden gehad. Je kunt bij Sanders|Fritom namelijk doorgroeien van BBL’er of chauffeur in opleiding naar chauffeur C/CE/LZV. Sander heeft bij Sanders|Fritom zijn LZV certificaat en ADR diploma behaald, diverse theorie cursussen als mentor gevolgd en de praktijktraining nascholing is zijn volgende doel.

Als mentor chauffeur ontmoet hij veel nieuwe collega’s en kan Sander zijn kennis en ervaring doorgeven. Hij zorgt voor het screenen en opleiden van nieuwe collega’s als mentor chauffeur. Het leuke aan zijn werk vindt Sander dat hij iedere dag contact met klanten heeft en een bepaalde manier van vrijheid achter het stuur. Soms zijn de wachttijden bij andere klanten iets minder leuk. Hoe groter het bedrijf, hoe langer het wachten kan duren. Toch probeert Sander zo snel mogelijk te lossen en te blijven communiceren.

Rond de klok van 6 rammelt de wekker, dan pak ik de auto naar Uden, doe ik een controle rondje rond de wagen en op naar de eerste klant. Ik rijd iedere dag een rondje in het Brabantse land en Brabant is groot genoeg voor mij.

Meestal rijd ik in omgeving Tilburg en daarna naar diverse klanten in Breda. In Breda laden en lossen en daarna krijg ik vanuit de planning vervolgopdrachten om andere goederen op te halen. Als er een nieuwe collega bij mij in de vrachtwagen zit, doe ik precies hetzelfde. Het enige verschil is dat ik meer tijd vrij maak om dingen uit te leggen en alles te laten zien. Bij het inleren van nieuwe collega’s laat ik ze zo veel mogelijk zelf doen. Bij een mentordag/meekijkdag hangt dit ook af van de motivatie van de kandidaat.

“We zijn een echt familiebedrijf, als het moet staan we voor elkaar klaar.”

Sander ervaart de werksfeer als erg prettig. Bij Sanders|Fritom kan heel veel, maar je dient dit wel zelf aan te geven. Het bedrijf is veel meer dan alleen werken. Sander geeft aan dat ze erg leuke uitstapjes maken met het personeel en er leuke activiteiten worden georganiseerd. Dat vindt hij ook erg belangrijk.

Sander wil zijn hoogtepunten van het afgelopen jaar met jullie delen! Want dit zijn niet zomaar hoogtepunten. Hij is verkozen tot collega van het jaar door de andere collega’s. Het afscheid van de directeur vindt Sander ook een hoogtepunt, want hierbij stonden alle wagens in een erehaag opgesteld, en dat is prachtig om te zien. Ook hebben we een mooie trein van vrachtwagens gemaakt, dit kan je terugzien op onze social media kanalen. Het banenfestival in de zomer en de leuke personeelsfeesten mogen ook zeker niet ontbreken in zijn hoogtepunten!

Heb je vragen over Sanders|Fritom?

Neem contact op met Pim Hoefnagel

+31 (0) 413 - 224 410
pz@sandersfritom.nl