Contact

Bram van de Ven

Chauffeur

Maak kennis met vrachtwagenchauffeur en weekendzanger Bram

Bram van de Ven woont samen met zijn geliefde Kim in Oss en geniet volop van zijn veelzijdige leven. Met een passie voor muziek en een liefde voor avontuur, heeft Bram sinds juli 2022 zijn thuis gevonden achter het stuur bij Sanders|Fritom als chauffeur Benelux.

Bram heeft een veelzijdige carrière achter de rug. Na zijn opleiding als brood- en banketbakker niveau 2 afgerond te hebben, stroomde hij door naar niveau 3 en begon hij fulltime te werken als bakker. Zijn talenten in het bakkersvak bleven niet onopgemerkt, want hij won diverse vakwedstrijden en groeide door tot leidinggevende.

Van bakker tot chauffeur
Helaas werd Bram getroffen door de economische crisis, waardoor hij zijn baan in de bakkersbranche verloor. Om toch aan het werk te blijven, nam hij een baan als caissière aan. Daarna ging hij aan de slag als taxichauffeur, waar hij ouderen naar het ziekenhuis of naar de bingo bracht. “Het rijden vond ik echt heel leuk,” zegt Bram met een glimlach.

Bij zijn vorige werkgever in de vleesbranche haalde hij zijn C1-rijbewijs. Hierna heeft hij gekozen om in de transport en logistiek te gaan werken, en haalde hij na zeven maanden zijn C-rijbewijs. “Dit heb ik versneld gedaan in maar liefst twee weken,” vertelt Bram trots. Via Sanders|Fritom kreeg hij uiteindelijk ook de kans om ook zijn CE-rijbewijs te behalen. “En nu ben ik trekker-oplegger chauffeur,” voegt hij er enthousiast aan toe.

De zingende chauffeur
Naast zijn werk als chauffeur heeft Bram nog een andere passie: zingen. In de weekenden staat hij graag op het podium en is hij te boeken als feestzanger bij onder andere bedrijfsfeesten en bruiloften. Hij zingt voornamelijk Nederlandstalige nummers en liedjes waarop goed gefeest kan worden. “Het is geweldig om mensen te zien genieten en samen feest te vieren op de muziek die ik breng,” vertelt hij enthousiast.

Met zijn positieve instelling en veelzijdige talenten weet Bram zijn werk en hobby perfect te combineren. Zijn vrachtwagen is niet alleen zijn werkplek, maar ook de plek waar hij zijn zangkunsten oefent. Bram noemt zijn vrachtwagencabine ook wel zijn repetitiehok op wielen. “Elke rit is weer een kans om te repeteren en mijn repertoire uit te breiden,” zegt hij met twinkelende ogen.

Bij Sanders|Fritom krijg ik de ruimte en flexibiliteit om mijn zangcarrière te kunnen combineren met mijn werk als vrachtwagenchauffeur

Bram vertelt: “Bij Sanders|Fritom krijg ik de ruimte en flexibiliteit om mijn zangcarrière te kunnen combineren met mijn werk als vrachtwagenchauffeur. De planning denkt hierin mee en geeft mij de ruimte om lekker mijn ding te doen.”

Bram rijdt voornamelijk in Nederland en België en heeft zelden een overnachting. “Ik begin het liefst zo vroeg mogelijk. Mijn wekker gaat dan dagelijks tussen 03.00 en 04.00 uur,” zegt hij. De verre afstanden vindt Bram juist leuk. Als allround chauffeur is hij in de afgelopen twee jaar al op veel plekken en bij veel klanten geweest. “Ik vind het heerlijk om lekker de vrijheid te hebben.”

“Ik heb een goede band met collega’s en het familiegevoel komt heel erg terug bij Sanders|Fritom.”
“We hebben een groepsapp waar een aantal collega’s inzitten en rond een uur of 6 of 7 uur in de ochtend hebben we een groepscall om de dag door te nemen, maar ook gewoon om gezellig te kletsen,” deelt Bram. “Ik heb een goede band met collega’s en het familiegevoel komt heel erg terug bij Sanders|Fritom.”

Gemiddeld heeft Bram zo’n 20 tot 25 adressen per dag, maar als hij naar België rijdt, zijn dat er een stuk minder. “Gemiddeld werk ik tussen de 12 en 15 uur per dag, waardoor ik de mogelijkheid heb om vier dagen te werken,” legt hij uit. Met een brede glimlach voegt hij eraan toe: “Donderdagavond wens ik iedereen een fijn weekend!

“Door al deze kansen en het familiegevoel wil ik nooit meer weg!”
Bram vertelt enthousiast over Sanders|Fritom: “De personeelsvereniging is heel actief. De activiteiten en de bedrijfsfeestjes zijn altijd super leuk!” Daarnaast biedt Sanders|Fritom volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. “Toen ik bij Sanders|Fritom in dienst  kwam, moest ik echt enorm wennen. Doordat iedereen zich over mij ontfermde heb ik mezelf kunnen ontwikkelen en zat ik heel snel op mijn plek,” deelt Bram openhartig. “Vorig jaar heb ik via STL mijn NLP-opleiding (Neuro Linguïstisch Programmeren) behaald,” zegt hij trots. “Door al deze kansen en het familiegevoel wil ik, als het aan mij ligt, nooit meer weg!”

Bram prijst ook de begeleiding bij Sanders|Fritom. “Ik heb wel eens vol uitdagingen gestaan met routes waarvan ik dacht, wat moet ik hiermee? Maar de planning is altijd bereid om te helpen. Af en toe word je wel in het diepe gegooid, maar daar leer je van.” Hij voegt eraan toe: “Ook rijdt er wel eens een mentorchauffeur mee, en dat ervaar ik als erg positief omdat ik me daardoor verder kan ontwikkelen.”

Dagelijks heeft Bram te maken met verschillende uitdagingen. “Het begint met het leren rijden met een trekker-oplegger, maar ook hoe je veilig van A naar B komt,” legt hij uit. “België is echt het land om te leren rijden met een trekker-oplegger,” voegt hij toe. Dit komt vooral door de smalle straatjes.”

“Net zoals bij iedere functie zijn er ook minder leuke dingen. Ik maak lange dagen, waardoor ik in de avonden minder tijd heb om iets leuks te plannen. Daarom wordt alles in het weekend gepland. Mijn sociale leven doordeweeks is wat minder geworden door de drukke werkweek, maar dat wordt weer gecompenseerd doordat ik vier dagen werk in plaats van vijf.”

Hoogtepunten
Tot slot deelt Bram nog een aantal hoogtepunten van het afgelopen jaar: “De Prison Escape was echt een avontuur om nooit te vergeten.” Hij herinnert zich ook de warme kerstborrel afgelopen jaar: “Het was geweldig om te zien hoe de chauffeurs in het zonnetje werden gezet en hun verdiende erkenning ontvingen. Het IRU-certificaat was een mooie beloning voor hun harde werk.”

Zijn eerste nachtje slapen in België was voor Bram een bijzondere ervaring: “Het voelde als kamperen, echt als een werkende toerist. Ik ga dit zeker vaker doen.”

En toen hij voor het eerst voor zijn collega’s zong op een personeelsfeest, was iedereen verrast: “Ik herinner me nog hoe verbaasd iedereen keek. Dat gaf me echt een goed gevoel.”

Photo’s by: Jarno van den Noort – Sector Transport & Logistiek

Heb je vragen over Sanders|Fritom?

Neem contact op met Pim Hoefnagel

+31 (0) 413 - 224 410
pz@sandersfritom.nl