Contact

Bianca Tüss

Chauffeur

Het verhaal van Lady Trucker Bianca

Bianca, 38 jaar oud, is inwoner van Vianen (Noord-Brabant) waar ze samen met haar vriend, twee kinderen en bonusdochter woont. Onlangs hebben ze een klushuis gekocht, waar ze nu druk mee bezig zijn om het op te knappen. Een leuk feitje: haar geliefde is een internationale vrachtwagenchauffeur, en ja, ze hebben elkaar onderweg ontmoet.

Na het afronden van haar laboratoriumopleiding, besefte Bianca al snel dat het lab niet haar plek was. Haar passie lag altijd al bij autorijden. Haar vader was ook vrachtwagenchauffeur, dus hierdoor was de keuze al snel gemaakt. Na haar laboratoriumopleiding maakte ze de overstap naar rijden in een busje en behaalde vervolgens haar C en CE rijbewijs. Inmiddels heeft ze al 17 jaar ervaring in dit vak!

“Het is een mooie omgeving en zo kan ik de betaalde toerist uithangen.”
Sinds juni 2023 heeft Bianca haar thuis gevonden als Benelux chauffeur bij Sanders|Fritom. Haar voorkeur gaat uit naar rijden in België, vooral door de prachtige routes door de Ardennen. “In België rijden we veelal binnendoor en dan heb je minder last van files,” merkt ze op. “Het is een mooie omgeving en zo kan ik de betaalde toerist uithangen.”

Bianca heeft geen vaste route en houdt ervan om elke dag ergens anders heen te rijden. Soms brengen haar routes haar naar bekende adressen, maar meestal zijn het onbekende adressen. Vooral de bezoeken aan particulieren maken haar dag. “De bijna onbereikbare adressen vind ik echt een uitdaging,” zegt ze met een glimlach. “Het zijn vaak niet de standaardwegen, maar dat maakt het zo interessant.”

Haar werkweek varieert tussen 4 en 3 dagen, maar Bianca kiest er bewust voor om lange dagen te maken wanneer ze aan het werk is. Haar werkdag begint meestal tussen 04.30 en 05.30 uur. Het hoogtepunt van haar werk? Het klantencontact. “Of ik nu bij particulieren of bedrijven kom, ik geniet ervan om overal te zijn,” zegt ze. “Ook krijg ik positieve reacties van klanten omdat ik een vrouwelijke chauffeur ben.”

Naast haar werk als chauffeur is Bianca ook actief op TikTok onder de naam: ladytruckerbianca, waar ze ruim 9.000 volgers op heeft. Hier deelt ze niet alleen leuke adresjes, maar ook filmpjes en foto’s om anderen te inspireren. “Ik wil laten zien dat het als vrouw goed te combineren is met een gezin, zelfs als je partner internationale chauffeur is,” legt ze uit. “Als je het vak leuk vindt, moet dat mensen niet tegenhouden.”

“Of ik nu bij particulieren of bedrijven kom, ik geniet ervan om overal te zijn," zegt ze. "Ook krijg ik positieve reacties van klanten omdat ik een vrouwelijke chauffeur ben.”

Een warm welkom bij Sanders|Fritom
Bianca blikt terug op haar sollicitatie bij Sanders|Fritom als een zeer positieve ervaring. Na het sollicitatiegesprek stond er een mentordag op het programma, waardoor ze een goede indruk kreeg van het werk voordat ze haar contract tekende. “In mijn eerste week werd ik bijgestaan door een mentorchauffeur, wat enorm hielp om snel mijn weg te vinden,” zegt ze. “Daarnaast is er een groepswhatsapp met chauffeurs waar ik altijd terecht kan met vragen en de planning staat altijd paraat om te helpen. Bij Sanders|Fritom voel ik me gewaardeerd als individu en geen nummer.” De warme begeleiding en de hechte band met haar collega’s maken haar werkdagen tot een waar genoegen.

Bij Sanders|Fritom worden medewerkers echt gezien en gehoord. “Twee keer per jaar hebben we gesprekken, zowel over onze voortgang als beoordelingen,” legt Bianca uit. “Er is een sterke nadruk op collegialiteit, en de sfeer is buitengewoon prettig. Of je nu praat met chauffeurs, planners of collega’s van andere afdelingen, iedereen staat op gelijke voet. De lijnen zijn kort en hulp is altijd binnen handbereik, zelfs als je worstelt met een lastig adres. Daarnaast zijn collega’s onderling altijd in voor een lolletje.”

Hoogtepunt en waardering
Bianca was blij verrast toen ze na slechts twee weken in dienst al een vaste vrachtwagen kreeg toegewezen. Ze waardeert de regelmatige verrassingen van het bedrijf, zoals het kerstpakket, het paaspresentje en het cadeautje op Internationale Vrouwendag. Een absolute hoogtepunt van haar werk is het klantencontact en de prachtige locaties die ze bezoekt!

Heb je vragen over Sanders|Fritom?

Neem contact op met Pim Hoefnagel

+31 (0) 413 - 224 410
pz@sandersfritom.nl