Contact

Harm Ermers

Planning

Harm is planner én begeleider van onze chauffeurs!

Over de begeleiding van nieuwe chauffeurs sprak Harm met enthousiasme. Hij benadrukte het belang van tijd en ruimte geven aan nieuwkomers om aan het bedrijf te wennen en alle informatie te absorberen.

Harm Ermers, een naam die bij velen binnen Sanders|Fritom een belletje doet rinkelen. Maar wie is deze man achter de planning van Benelux?

Harm stelde zich voor als getrouwd en vader van twee zonen van 24. Hij houdt van duiken en wandelen en geniet van vakanties met zijn gezin. Hij vertelde ons dat zijn liefde voor het transport begon na zijn opleiding. Hoewel hij zijn weg begon op de LTS (VMBO), voltooide hij een koks/bakker opleiding die vier jaar in beslag nam. Na twee jaar als bakker te hebben gewerkt, besloot hij zijn horizon te verbreden door zijn rijbewijs B te behalen en vervolgens ook C en CE. Waarmee hij als CE-chauffeur aan de slag gedurende negen jaar, voornamelijk in Duitsland en Engeland.

Na deze periode bracht hij zes jaar door bij een ander transportbedrijf, waar hij voornamelijk werkzaam was in steden als Londen, Parijs en Berlijn. Hier was hij voornamelijk verantwoordelijk voor de distributie van winkelgoederen. Hier heeft Harm veel ervaring opgedaan, variërend van het navigeren in smalle straten tot het omgaan met druk verkeer. Het was een periode waarin hij echt zijn vakmanschap heeft kunnen ontwikkelen.

In 2005 ging Harm aan de slag bij Sanders|Fritom (in Venhorst) als chauffeur Benelux, waar hij vier dagen per week met trekker en oplegger op de weg zat. In 2007 verhuisde het bedrijf naar Uden, en Harm maakte de overstap naar de planning. Sindsdien is hij betrokken bij diverse aspecten van plannen waaronder: Planning, ritbegeleiding, Tachograaf, Manco en het begeleiden van nieuwe chauffeurs.

“Belangrijk is om vertrouwen op te bouwen met de nieuwe en bestaande chauffeurs. Het frequent en persoonlijk contact staat hierbij centraal.”

Over de begeleiding van nieuwe chauffeurs sprak Harm met enthousiasme. Hij benadrukte het belang van tijd en ruimte geven aan nieuwkomers om aan het bedrijf te wennen en alle informatie te absorberen. Hij werkt als mentorbegeleider en begeleidt nieuwe chauffeurs in hun inwerktraject, waarbij hij wekelijks contact houdt om te zorgen dat alles soepel verloopt. Na de proeftijd blijft hij ook in contact om ervoor te zorgen dat de chauffeurs zich verder ontwikkelen.

Een typische werkdag voor Harm begint met het checken van zijn mailbox en het communiceren met de planning. Hij controleert de ritten van nieuwe chauffeurs en ondersteunt de planning op woensdagen. Daarnaast houdt hij zich bezig met schadedossiers. Wat Harm aantrekt in zijn werk is de diversiteit van taken en de interactie met verschillende mensen. Hij benadrukte ook de familiale en informele sfeer binnen het bedrijf.

Natuurlijk zijn er ook uitdagingen, zoals het bewaken van zijn eigen grenzen om niet te veel hooi op zijn vork te nemen en het aanpakken van de PTN-training (het geven van praktijktrainingen), waar hij zich in de toekomst mee bezig gaat houden.

Als we Harm vragen naar hoogtepunten van de afgelopen jaren, noemt hij de dagen waarop het team erin slaagde om, zelfs tijdens drukke periodes, alles soepel te laten verlopen. Ook zou het geven van de PTN-training voor Harm een enorm hoogtepunt worden.

Al met al zet Harm zich met volle 100% in voor de nieuwe collega’s. Hij koestert zijn rol als mentorbegeleider en zet zich in om nieuwe chauffeurs te helpen slagen in hun nieuwe carrière. We kijken uit naar wat de toekomst nog voor hem in petto heeft, wetende dat hij altijd klaarstaat om nieuwe uitdagingen aan te gaan!

Heb je vragen over Sanders|Fritom?

Foto Lieke

Neem contact op met Lieke Louwers

0413430603
pz@sandersfritom.nl