Contact

Patrick Burgers

Chauffeur

Maak kennis met onze collega Patrick, Chauffeur CE

Hoewel Patrick nog maar net is begonnen, heeft Sanders|Fritom al het vertrouwen in hem uitgesproken door hem te vragen of hij het LZV-opleidingstraject wil volgen. Deze steun vormt een basis voor Patrick en zijn nieuwe avontuur bij het bedrijf.

In januari 2024 begon het avontuur voor Patrick Burgers als chauffeur Benelux bij Sanders|Fritom. Met een glimlach deelt hij graag zijn reis door het sollicitatie- en onboardingsproces. Patrick, 35 jaar, woont samen met zijn vrouw en twee dochters in Wijchen. Naast zijn passie voor het werk, geniet hij van de wind in zijn haren tijdens motorritten en koestert hij kostbare momenten met zijn gezin.

Van metaal- en installatietechniek naar chauffeur
Patrick ging op zesjarige leeftijd al af en toe mee met zijn oom die internationaal chauffeur is. Ondanks zijn vroege droom om chauffeur te worden, koos Patrick na de middelbare school voor een opleiding in de metaalsector en na het afronden hiervan voor een opleiding in de installatietechniek. Patrick vertelt: “Maar na een tijdje in de installatietechniek gewerkt te hebben, besefte ik dat dit niet mijn levenslange roeping was.” Destijds is hij in de logistiek terecht gekomen, waar hij zich bezighield met laden, lossen en rangeren. De drang om zijn rijbewijs te halen liet Patrick niet los en naast zijn dagelijkse werk volgde hij zijn hart en behaalde hij zijn rijbewijs C en code 95. Later heeft hij ook zijn CE rijbewijs gehaald.

“Na enkele jaren ervaring al chauffeur maakte ik de overstap naar Sanders|Fritom, “ deelt Patrick. Hij licht toe: “Mijn dagen beginnen vroeg, meestal tussen 05.00 en 05.30 uur, en eindigen tussen 17.00 en 18.00 uur. Ik vind het geweldig om lange dagen te maken en het hele land door te rijden. Mijn voorkeur gaat uit naar het oost- en noordelijke deel van Nederland, maar soms rijd ik ook naar het westen. Het mooie van mijn werk is de diversiteit; ik kom bij grote en kleine bedrijven, bij mensen thuis en soms sta ik zelfs tussen de koeien op een boerderij.”

Wist je dat?
Wist je dat Patrick Burgers een Facebook-groep heeft opgezet voor chauffeurs? Het heet “Chauffeurs en vrienden” en heeft bijna 11.000 volgers! In deze groep delen ze niet alleen de beste wegrestaurants, maar ook handige tips voor onderweg. Bovendien bedenken ze elke week een nieuw thema waarbij leden een foto kunnen maken en deze in de Facebook-groep kunnen delen.

Waarom Sanders|Fritom?
“De keuze voor Sanders|Fritom was makkelijk door de positieve verhalen en de mogelijkheid om 4 dagen te werken,” deelt Patrick. “Ik kende het bedrijf al heel lang. Zo kwamen we bij mijn oude werkgever ook al lossen en kende ik ook al wat collega chauffeurs van Sanders|Fritom waar ik al veel positieve verhalen van had gehoord. Met name door de reclame dat je bij Sanders|Fritom ook 4 dagen kan werken, was het heel aantrekkelijk voor mij en mijn gezinssituatie,” vervolgt Patrick. “Aangezien ik nog jonge kinderen heb, zie ik ze door de weeks niet altijd en zo heb ik een dag vrij om extra tijd door te brengen met mijn gezin/kinderen. Vanaf het moment dat ik begon, voelde ik me meteen thuis in het warme en hechte team bij Sanders|Fritom,” voegt hij toe.

De weg naar succes bij Sanders|Fritom
“In oktober ben ik vrijblijvend naar de banenavond gekomen bij Sanders|Fritom,” vertelt Patrick. “Ik kreeg toen een super goede indruk van het bedrijf en voerde een heel fijn gesprek.”

“Vervolgens werd er een meekijkdag ingepland,” gaat hij verder. “Dit doen ze bij iedereen, maar omdat ik zelf nog geen distributie ervaring had, vond ik dit zelf ook erg prettig. De mentorchauffeur met wie ik mee was, liet me gelijk al wat dingen doen.”

“Na de mentordag nam HR contact op om te vragen hoe ik de dag had ervaren,” zegt Patrick. “Al snel kwamen we tot de conclusie dat het van beide kanten positief was ervaren. En toen werd er al snel een tekenafspraak ingepland. Voor sommigen klinkt een tekenafspraak misschien oudbollig,” lacht Patrick, “maar voor mij voelde dit juist als een speciaal en fijn moment.”

“Ze vroegen zelfs of ik het LZV-opleidingstraject wilde volgen en daar heb ik natuurlijk volmondig ja op gezegd.”

De begeleiding tijdens de eerste werkweek vond Patrick erg fijn. “Er was totaal geen werkdruk. De planning was flexibel en hield rekening met mijn behoeften. Ze begonnen rustig met slechts een paar adresjes en keken dan hoe het liep en wat er eventueel nog bij kon. Ik kreeg extra begeleiding en had regelmatig gesprekken met de planning. Ik voelde me totaal niet aan mijn lot overgelaten. Deze ervaring had ik nog nergens anders meegemaakt.”

“De sfeer onder de chauffeurs is fantastisch,” zegt Patrick. “Iedereen staat klaar om te helpen en informatie te delen. Als nieuweling is het normaal om veel vragen te hebben, en de meeste chauffeurs zijn meer dan bereid om te helpen.”

“Het contact met de planning is ook heel prettig,” voegt hij toe. “Iedereen staat klaar om je te ondersteunen en het is fijn om af en toe een complimentje te ontvangen.”

“Ze vroegen zelfs of ik het LZV-opleidingstraject wilde volgen en daar heb ik natuurlijk volmondig ja op gezegd.”
“Ondanks dat ik nog maar net ben begonnen, voel ik echt het vertrouwen van Sanders|Fritom in mij,” zegt hij trots. “Ze vroegen zelfs of ik het LZV-opleidingstraject wilde volgen en daar heb ik natuurlijk volmondig ja op gezegd. In juni behaal ik mijn certificaat. Dit is altijd al een droom van mij geweest, dus ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging.”

Heb je vragen over Sanders|Fritom?

Neem contact op met Pim Hoefnagel

+31 (0) 413 - 224 410
pz@sandersfritom.nl