Contact

Pascal Wijnsouw

Chauffeur

Mentorchauffeur Pascal aan het woord

Pascal Wijnsouw vertelt over zijn onverwachte carrière als chauffeur en waarom hij geen andere weg meer zou willen bewandelen.

Pascal Wijnsouw is 46 jaar en werkt 4,5 jaar bij Sanders|Fritom als (mentor)chauffeur. Samen met zijn vrouw, twee kids en trouwe hond woont hij in Cuijk. Naast zijn passie voor voetbal en formule 1, trapt hij zelf ook nog wekelijks een balletje en brengt hij graag tijd door in de sportschool.

Pascal’s reis begon niet als een typische chauffeur. Met een achtergrond in verkoopopleiding, rolde hij via een aantal omwegen in het chauffeursvak. “Het was geen vooropgezet plan, maar soms leiden onverwachte paden tot de mooiste bestemmingen.” Sinds 2012 draagt hij dan ook met trots de titel chauffeur.

“De distributiewereld was in het begin wel heel erg wennen, maar nu zou ik niets anders meer willen.”
In het begin was de distributiewereld een uitdaging voor Pascal, voornamelijk omdat alles nieuw voor hem was. De overgang was wennen, vooral vanwege de langere rijtijden dan hij gewend was, met dagen tussen de 8 en 12 uur. Maar nu, voor Pascal, is dit avontuur het mooiste wat er is. Via een collega kwam hij bij Sanders|Fritom terecht, waar hij zijn plek al snel vond. “Het was even wennen, maar nu zou ik nergens anders meer willen werken,” zegt hij met een glimlach.

“Het is niet alleen mijn werk, het is mijn passie om anderen te zien groeien in dit vak”.
Naast zijn rol als chauffeur, is Pascal sinds een halfjaar ook mentorchauffeur. Samen met zijn collega’s Coen en Sander, beide ook mentorchauffeurs, deelt hij zijn ervaringen en begeleiden ze samen nieuwe chauffeurs. “Het is niet alleen mijn werk, het is mijn passie om anderen te zien groeien in dit vak.”

De cultuur bij Sanders|Fritom
Sanders|Fritom is meer dan een bedrijf voor Pascal; het is een familie. Met open communicatie en behulpzame collega’s voelt hij zich thuis. Bovendien is hij actief betrokken bij de chauffeurscommissie, waar hij samen met enkele andere collega’s een luisterend oor biedt. Samen brengen ze punten naar voren om te zorgen voor een nog efficiëntere werkomgeving.

 

Afwisselend werk en het is de vrijheid op de weg en de verantwoordelijkheid die het spannend maakt.

Voor Pascal is geen dag hetzelfde. Als chauffeur Benelux geniet hij van de afwisseling en uitdagingen die elke rit met zich meebrengt. Sommige collega’s kiezen bewust voor een vaste route, maar Pascal heeft bewust gekozen voor geen vaste route. “Iedere dag heb ik te maken met uitdagingen, zoals stuurkunsten in grote steden of hoe je door een smalle woonwijk rijdt en dan van omwonende duimpjes omhoog krijgt. Het is de vrijheid op de weg en de verantwoordelijkheid die het spannend maakt.”

Pascal benadrukt de diverse mogelijkheden en open cultuur bij Sanders|Fritom. “Er wordt steeds meer aandacht gegeven aan de chauffeurs, denk aan: mentorchauffeurs, ritbegeleiding, maar ook persoonlijke aandacht. Daarnaast waardeert hij de waardevolle code 95 trainingen die worden aangeboden, zoals BHV, ADR (gevaarlijke stoffen) en HNR (praktijktraining). “Je leert samen met je collega’s, wat ook meteen een hechte band schept,” voegt hij toe. Bij Sanders|Fritom voelt niemand zich een nummer; zelfs op je verjaardag word je niet overgeslagen, met een attent verjaardagspresentje. En niet te vergeten, er worden jaarlijks diverse uitjes georganiseerd om het teamverband te versterken.

Als mentorchauffeur verwelkomt Pascal nieuwe chauffeurs met open armen. Hij probeert tijdens een mentordag uitgebreide informatie te delen, zodat nieuwe collega’s een helder beeld krijgen. Bovendien biedt Sanders|Fritom flexibele werkregelingen, zoals de mogelijkheid om 3 of 4 dagen per week te werken, waardoor de balans tussen werk en privé gemakkelijker wordt.

Kortom, als chauffeur ervaart Pascal een bepaalde vrijheid en verantwoordelijkheid. “In ons werk is het inzicht hebben en het oplossingsgericht denken erg belangrijk, maar dat maakt het voor mij extra leuk en iedere dag weer een uitdaging.”

Heb je vragen over Sanders|Fritom?

No items found